Søk

Bli frivillig

Trives du med å være et medmenneske for andre? Har du et engasjement for å bedre hverdagen til mennesker som har fått hukommelsesproblemer eller demens? Ta direkte kontakt med Piloten Arene. Send gjerne en sms, så tar vi kontakt med deg. Tlf:  480 41 003.

Piloten Arena drives av ansatte, med støtte av frivillige. Som frivillig hos oss får du bli del av et spennende nybrottsarbeid og får være med å påvirke tilbudet. Du vil også få en viktig betydning for flere mennesker gjennom å dele noe av din tid, interesse og engasjement.

Vi søker deg som:

  • Liker å lage mat og utføre praktiske oppgaver
  • Kan tenke deg å bidra i aktivitet sammen med andre; gå tur, spille spill eller et instrument, gjøre fysisk arbeid, dele en kulturell opplevelse
  • Liker å snakke med mennesker og dele en kopp kaffe
  • Mennesker i ulike aldre som ønsker å lære litt om hukommelsesproblemer og demens og ønsker å være et medmenneske

Gjennom å bidra får du:

  • Sosialt felleskap gjennom månedlige treffpunkt med andre frivillige
  • Fagseminar og sosiale arrangementer
  • Personlig utvikling gjennom å bidra i meningsfullt arbeid
  • Utgiftsdekning ved utlegg, og et godt måltid om du bidrar i arbeidet med matserveringen
  • Opplæring og veiledning tilpasset oppgaven du skal gjøre

Hva binder du deg til?

Du bestemmer selv hvor mye du vil delta som frivillig, og hvilke oppgaver du vil være med på.  Vi tar utgangspunkt i de oppgavene du er motivert for. Det er viktig for oss at du trives som frivillig ved Piloten Arena. Vi oppfordrer deg derfor til å bidra med det du liker å gjøre – enten det er å spille musikk, drive med hagearbeid, lage mat eller gå på tur. Eller noe helt annet.

Etter avtale med vår frivilligkoordinator får du mulighet til å gjennomføre en uforpliktende prøveperiode som frivillig hos oss. Etter dette binder du deg til kun én måned av gangen. Dette gir både deg og oss den fleksibiliteten og forutsigbarheten vi behøver for å lage et best mulig aktivitetstilbud. Som frivillig ved Piloten Arena signerer du en avtale om taushetsplikt ved oppstart.

Hvor krevende er oppgavene?

Piloten Arena er et tilbud for personer med begynnende hukommelsesproblemer eller demens, og deres pårørende. Deltakerne som benytter våre tilbud skal kunne ha utbytte av å delta i en sosial sammenheng og aktiviteter med flere mennesker. Deltakerne har ikke behov for «en- til-en- oppfølging» av ansatte. Hvordan hukommelsesproblemer og demens oppleves og utvikler seg varierer, og symptomene kan variere fra person til person. Noen symptomer kan for eksempel være synlig i måten man kommuniserer eller oppfører seg på. Som frivillig vil du få opplæring tilpasset oppgaven du skal utføre. Noen hovedtemaer i opplæringen er kommunikasjon og dialog med personer som har fått en demens, ulike sykdomssymptom og dets uttrykk.

Som frivillig vil du ikke bli tildelt oppgaver du ikke er komfortabel med, og du vil få oppfølging av vår frivilligkoordinator. Vi som er ansatte har det overordnede ansvaret for arbeidet og aktivitetene ved Piloten Arena, og er alltid til stede i åpningstiden.

Hvis du ønsker å være frivillig, ta kontakt med frivilligkoordinator

Frivilligkoordinator vil gi deg mer informasjon om Piloten Arena, og svarer på dine spørsmål knyttet til det å være frivillig ved Piloten Arena. Det er helt uforpliktende å ta kontakt. I dialog kommer vi sammen frem til hva du kan bidra med, og om Piloten Arena er stedet du ønsker å engasjere deg. Ta kontakt med Piloten Arena her.

 

Velkommen til å bli en del av fellesskapet ved Piloten Arena. Gjennom å bidra tar du del i et meningsfullt arbeid med stor betydning for andre mennesker!

Til toppen av siden