Bli Frivillig/Aktivitetsvenn

Du vil en viktig betydning for flere mennesker gjennom å dele noe av din tid, interesse og engasjement.

Meld din interesse som Aktivitetsvenn! Det er fint om du kan gjennomføre dette kurset, og vi tar kontakt så fort det er gjort. Vi samarbeider med Nasjonalforenngen. Bydel Vestre Aker ble med i aktivitetsvenntilbudet 10.desember 2018.

http://aktivitetsvenn.helsekompetanse.no/   Dette er et nettbasert kurs. Etter at du har gjennomført kurset blir du innkalt til en samtale her hos oss.

Vi søker deg som liker:

 • Aktiviteter sammen med andre: Gå tur, spille spill eller et instrument, gjøre fysisk arbeid eller dele en kulturell opplevelse.
 • Matlaging og praktiske oppgaver
 • Å være en samtalepartner og dele en kopp kaffe
 • Å sykle og være «sykkelpilot». – Vi har el-sykler og byr på fine turer i nærmiljøet
 • Å være der for andre

Ved å bidra får du:

 • Delta i en rekke interessante prosjekter
 • Et godt måltid i fellesskapet
 • Opplæring og veiledning tilpasset oppgaven du skal gjøre
 • Personlig utvikling gjennom å bidra i meningsfullt arbeid
 • Sosialt felleskap gjennom månedlige treffpunkt med andre frivillige
 • Sosiale arrangementer

Hva binder du deg til?

Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å delta som frivillig og hvilke oppgaver du vil være med på. Vi tar utgangspunkt i det du er motivert for. Det er viktig for oss at du trives som frivillig i Pilotveien 6. Vi oppfordrer deg derfor til å bidra med det du liker å gjøre – enten det er å spille musikk, gjøre hagearbeid, lage mat eller gå tur. Eller kanskje noe helt annet?

Etter avtale med vår frivilligkoordinator Tone Longo, får du mulighet til å gjennomføre en uforpliktende prøveperiode som frivillig hos oss. Etter dette binder du deg til kun én måned av gangen. Dette gir både deg og oss den fleksibiliteten og forutsigbarheten vi behøver for å lage et best mulig aktivitetstilbud. Frivillige signerer en avtale om taushetsplikt ved oppstart.

Hvor krevende er oppgavene?

Som frivillig blir du ikke tildelt oppgaver du ikke er komfortabel med og du får god oppfølging av vår frivilligkoordinator. Vi som er faste ansatte har det overordnede ansvaret for arbeidet og aktivitetene.

Hvis du ønsker å være frivillig, og/eller aktivitetsvenn hos oss, kontakt vår frivilligkoordinator. Hun gir deg mer informasjon og svarer gjerne på spørsmål knyttet til det å være frivillig.
Det er helt uforpliktende å ta kontakt. I dialog kommer vi sammen frem til hva du kan bidra med, og om Pilotveien 6 er stedet der du ønsker å engasjere deg.

 KONTRAKT FRIVILLIG

Vi har behov for frivillige i Pilotens omsorgsboliger. Boligene ligger i andre, tredje, fjerde, femte og sjette etasje av bygget. Der kan du komme som frivillig på ettermiddager og i helgene.

 Gjennom å bidra tar du del i et meningsfullt arbeid med stor betydning for andre mennesker!

Kontakt:

Koordinator Tone R.L. Longo
E
post: tone.longo@bva.oslo.kommune.no

Vi samarbeider med Vestre aker frivilligsentral