Loppemarked i Pilotveien 6

– Loppene strømmer inn, og vi har fått på plass mye fint som skal selges, forteller frivillighetsleder ved Piloten Arena, Tone Longo.

HOVSETER/HOLMEN: Lørdag 4. mai, kl. 10-16 drar Piloten Arena på Hovseter i gang en ny tradisjon: Loppemarked, med kafé og opptil flere musikalske innslag.

Kilde: Akersposten, 30.04.19

Tone Longo har samlet rariteter og snurrepiperier i en god stund allerede, med god hjelp av beboere ved Piloten Omsorgsboliger i Pilotveien 6.

Daglige brukere ved ressurssenteret Piloten Arena samt pårørende har ryddet i garasjer, skuffer og skap. I tillegg bidrar en rekke frivillige, samt at loppemarkedet har fått verdifull økonomisk støtte fra Bydel Vestre Aker, gjennom Frivillighetsmidlene.

– Loppemarked er sosialt og engasjerer på tvers. Pårørende kommer med lopper, og beboere på hele huset vil være med å hjelpe til. Et loppemarked handler ikke bare om aktiviteten på selve dagen, men vel så mye den sosiale happeningen. Hele huset her er involvert, sier Longo og peker oppover i etasjene til omsorgsboligene, sier Longo.

Kontoret hennes, vanligvis stort og luftig, er fylt til randen, og flere kremlopper skjuler seg på stativer og i poser og esker, mener hun selv. Longo nevner et flott bestikk, en symaskin fra 1910, en antikk kiste, masse effekter og utstyr fra barne- og ungdomsteater, parykker, noen gallakjoler, en brudekjole og en hvit smoking-jakke, steppesko, russedress…

I tillegg skimtes flere retro lamper, sko, vesker, tepper og en god del bøker. Under loppemarkedet blir det åpen kafé og små konserter underveis.

Kl. 12 spiller Emil Tjore gitar, og kl. 13.30 synger vokalkvartetten Spelt. Inga Lohne Otterstad byr på klassiske stykker, og Fredrik Otterstad synger viser. Kl. 15 blir det full fres når duoen Sverre og Johan drar i gang med kjente og kjære 60-tallslåter.

Loppemarkedet arrangeres i Pilotveien 6, i første etasje, lørdag 4. mai kl. 10-16.
Alle er velkommen!

Har dere lopper dere vil gi bort, så bistår Frivilligsentralen med henting. Ta kontakt på mobil: 480 41 003 for å avtale tid.

Loppemarked i Pilotveien 6